oki174.jpg

QUI SOM

La Ravalera és una companyia de teatre de Castelló que ofereix espectacles en espais no convencionals, amb un tractament de l'espectador i de l'espectacle molt especial. La seua investigació es basa en un tipus de dramatúrgia i posada en escena on l'espai i l'atzar juguen un paper molt important i on combinen les històries més locals amb la dramatúrgia contemporània per poder arribar a tot tipus de públic. 

 

El gener del 2016, La Ravalera comença la seua trajectòria professional amb l’estrena l’espectacle "Refugi", un espectacle representat al pati de les Aules de Castelló i on les seves característiques es veien clarament reflectides: una aposta pels esdeveniments teatrals no convencionals, contemporanis i de qualitat. 

Al març del 2016 estrenen l’espectacle «Hibakusha 597», dissenyat per ser representat al Museu de Belles Arts de Castelló i on apostaven per investigar amb el format de fals documental.

El passat 2018 van estrenar nou espectacle «Instruccions per no tenir por si ve la Pastora», estrenat al Cabanyal Íntim de València. Un espectacle que busca recuperar la memòria d’un personatge mític a la província de Castelló; La Pastora fou un maquis que va despertar molta curiositat degut a la seua sexualitat no definida, conegut també com el maquis hermafrodita.

 

A banda de companyia de teatre, La Ravalera organitza també esdeveniments teatrals amb formats i espais no convencionals. El seu primer projecte va ser La I Fira de Teatre Breu de Castelló al març de 2015, que obtingué gran èxit de públic (més de 2.000 entrades venudes). Des de llavors han realitzat tres edicions més de la Fira a novembre de 2015, abril de 2016 i 2017, i actualment està en producció de la IV Fira de Teatre Breu de Castelló. També, i seguint el format de microteatre en espais no convencionals, ha produït dos esdeveniments teatrals més «La Ravalera Temps de Guaret» a la Cambra Agrària de Castelló (desembre 2016), i «La Ravalera al Ribalta» a l'Institut Ribalta que celebrava el seu centenari (desembre 2017). En aquestes dues ocasions es presentaven tres peces de microteatre i un concert tot dins d’un únic espai, i al voltant d'una mateixa temàtica, que venia condicionada per cadascun dels espais: la terra i l’educació respectivament. 

 

Els membres de l'equip creatiu impulsor d'aquest projecte són: Laia Porcar, llicenciada en Interpretació per l'Institut del Teatre de Barcelona i fundadora de la Cia. Teatre Plegable, Núria Vizcarro llicenciada en Dramatúrgia per l'Institut del Teatre de Barcelona i guanyadora del premi de teatre “Castelló a Escena 2012” i Joan M. Albinyana llicenciat en Direcció per l'Institut del Teatre de Barcelona i guanyador del “Premi Millor direcció escènica de les Illes Balears de 2013”.

LAIA PORCAR

Llicenciada en Art Dramàtic per l'Institut del Teatre de Barcelona i Màster en Gestió Cultural per la UOC.

És actriu, creadora, gestora cultural i docent.  Ha treballat en diverses companyies de teatre de sala i de carrer com Teatre Plegable, Scura o el Centre Dramàtic de Vila-real, entre d'altres. 

Com a professora ha donat classes a les Escoles Municipals de Teatre de Castelló i Vila-real. Creadora del projecte Bolimini, escola artística. 

NÚRIA VIZCARRO 

Llicenciada en Dramatúrgia per l'Institut del Teatre de Barcelona i en Interpretació per l'ESAD València.

 

Guanyadora del premi de teatre “Castelló a Escena 2012”.

 

Els seus textos s'han estrenat a Barcelona, València i Mallorca: Teatre Nacional de Catalunya, Teatre Lliure, Sala Beckett, Teatre Tantarantana i Teatre Principal de Palma entre d'altres. 

logoblanc.png